jobb, helg, shopping och twilight

Det är lite svårt att uppdatera när det inte händer så mycket men om ni fortfarande vill höra om min icke-händelserika helg, here we go.

Jobbade 10-18 i fredags och började dagen med att hata allt och alla. Det spöregnade på morgonen så jag fick inte min dagliga cykeltur och kunderna var irriterande. Det värsta är de som inte vet sin storlek och ber en hämta converse i tio olika färger för att sen inse att det var fel storlek. Alla converse sitter lika, prova en och välj färg sen, okej?? I alla fall så blev jag på strålande humör efter lunch, fick DJ:a med min iPod och dansade runt till SMK i butiken, bara för att det var fredag. Ville knappt gå hem när jag slutade men det går emot mina principer att stanna längre på jobbet en fredag så tog tåget hem, tog en promenad, hade tacofredag med mig själv och laddade ner Eclipse som verkligen sög i alla bemärkelser. Jag måste ändå tillägga att jag har bestämt mig för Team Jacob, sorry Annica!

Jobbade 14-22 igår och blev satt på att platta till skokartonger i "the smelly room" som också är tillhåll för Vancouvers alla spindlar, stämningshöjare! Åkte hem till Katya efter jobbet för att göra mig redo för utgång. Var egentligen inte alls så sugen men eftersom jag hade en ledig söndag tyckte jag det vore onödigt att slösa den på att inte vara bakis. Totalt ovärd lördagskväll var det dock. Katyas kompis kompisar kände ägaren till en nattklubb så vi fick åka gratis limo dit (andra gången jag åker limo sen jag kom hit fö, det ni!) och halva priset på inträdet som ändå slutade på $12 var. Som sagt inte värt, jag gick efter en timme efter att ha försökt mig på några nyktra dansmoves. Ringde Freddie som var på stället brevid men kunde inte hitta honom trots att vi enligt varandra stod på precis samma ställe. Åkte hem.

Sov alldeles för länge idag och tog mig sen på upptäcktsfärd till Metrotown för att hitta Forever21, endast för att köpa leggnings. Forever21 var en besvikelse men jag lyckades självklart spendera pengar på annat jag inte behöver så som fler nagellack och en kjol. Jag skäms lite för att erkänna det men jag köpte också den fjärde Twilight-boken. Ja, filmerna suger men böckerna är faktiskt helt okej... Gick på Eat, pray, love och tog mig sen hem i kylan.

Ledig i morrn igen, ska nog gå och klippa lugg. God natt!

cykel, skor, irländare, bröllop och tbt

Vad som hänt sen sist. Eller som jag inte berättat om.

Jag har köpt en cykel! Den är rosa nästan överallt, till och med sadeln och hjulen är rosa. Man blir inte bara glad av att titta på den, man blir glad av att cykla på den med. Fint som snus går den, upp och ner för backarna, fram och tillbaks till jobbet och kanske en sväng till stranden när solen skiner och jag är ledig. Och solen skiner nästan hela tiden förutom idag när det regnade en skvätt men det gjorde ingenting för det hade slutat när jag skulle cykla hem.

Inte så mycket att berätta om jobbet men det är faktiskt kul att sälja skor och jag trivs (vill ni veta nåt om Vans och Converse, fråga mig!). Synd bara att Olivia ska flytta till Toronto och att Rochelle börjar skolan igen och inte kommer att jobba så mycket. Sämst är det också att jobba typ varje helg, speciellt som man inte får OB, men jag har ju inte så värst mycket till liv i alla fall så ska väl inte klaga.

Har i alla fall varit ute hela två gånger med Freddie och James (gissa var de kommer ifrån, yes, Irland!) som jag lärde känna i NYC. De går alltid ut på lördagar så frågade om jag kunde få en söndag ledig vilket gick bra men istället gav de mig stägning (till 22) på lördag, tack för den!

Kul är också att en av tjejerna som jag bor med ska gifta sig i september och hon bjöd in mig till bröllopet, excited! Är inte bröllop ett fruktansvärt fult ord förresten? Plös är ett annat fult ord som jag tänkte på idag, yrkesskadad efter inte ens tre veckor. I alla fall så är det "bridal shower" på måndag och "stagette" om några veckor då vi ska dricka sangria och gå på Burlesque Dance Class vad nu det innebär... Och vad är poängen med denna bridal shower? Man måste alltså köpa present till bruden nu, plus present till paret till bröllopet. Jag erbjöd mig att ta stägningen på måndag så jag skulle slippa gå, hehe, men Lucy gav mig måndag ledigt alla fall.

Nu blir det lite TBT (True Blood Torsdag, uppdatering av True Blood Tisdag) och sängen. Tjing!


organisationsförmåga


Linnea är stolt över sitt nya inköp och googlar på hur man sorterar papper:



Hahaha, Nea du är bäst!

eh

Det har varit 30+ den senaste dagarna och vi har ingen AC i affären vilket har inneburit att jag frivilligt har tagit på mig att sortera skor i källaren där det är lite svalare. I alla fall så är jag ledig idag och tänkte att jag äntligen skulle få utnyttja vädret och hänga lite på stranden. Men icke, självklart är det mulet och kallt idag. Jag tror jag ska gå och köpa en cykel istället, saknar verkligen att cykla. (Och om jag inte orkar med uppförsbackarna hem från jobbet så får man ta med cykeln på tåget, hehe.)

Jag insåg att det snart är val i Sverige men eftersom jag inte har bott där på några år och min nyhetsuppdatering består av Aftonbladets rubriker (jag vet, skämmes på mig!) så har jag inte så mycket koll. Tänkte i alla fall att jag skulle göra min plikt och rösta på facebook. Nej, jag lovar jag ska rösta på riktigt med för man vill ju inte att det ska gå såhär:


Att rösterna från de under 18 ger inte mycket tröst, 23% till SD? Jag hoppas verkligen det inte är såhär på riktigt.


Nej, nu blire frulle och en cykel! I hope.

tventyfår

Ett tag trodde jag att jag skulle fylla 25 i år vilket är ganska bra för nu känns inte 24 så gammalt längre. Det som är bra med att fylla år när man är äldre är att man uppskattar de små sakerna så mycket mer. Som igår när Maria som jag jobbat med i två dar kom tillbaks efter sin rast med ett födelsedagsmuffin till mig, hur glad blev inte jag! Jag gillar också att man kan skylla allt på att man fyller år, typ "Jag får lätt äta glass till middag och sen bli jättefull på strawberry daquiries, jag fyller ju år!". Nu är det inte vad jag gjorde, men jag hade kunna om jag velat.

När jag flyttade till Dublin så insåg jag att jag faktiskt kan skaffa vänner på egen hand, och tänkte att flytta till Vancouver själv är ju en piece of cake. Men jag glömde bort att när jag fick jobb på IBM så började jag samtidigt som 20 andra svenskar som alla var i samma sits. Det är inte riktigt samma sak här, att skaffa vänner är inte så himla lätt, hur gör man? Jag saknar mina vänner och längtar tills Josefin och Josef-in kommer hit. Men jag överlever och jag ger inte upp om jag så ska bli BFF med en av Vans alla uteliggare, de kanske vill hänga med mig för några loonies (loonie = 1-dollarmynt, toonie = 2-dollarmynt).

Nu ska jag zappa lite, ciao!

vamos a la playa

Nu har jag jobbat två dagar på skoaffären och det är hårt arbete kan jag säga! De håller på att flytta lagret från övervåningen till källaren så jag har mest sprungit upp och ner i trappor, men betald träning kan man ju inte tacka nej till.

Idag är jag ledig och hade tänkt kolla in Kits beach men det ser ut att vara mulet nu :( Aja, ganska varmt i alla fall så kanske blir en beachtur ändå, måste ju utforska lite.

lördagkväll

Haha, det här är så sant. Jag trodde att jag hade lärt mig rabbla den enda meningen jag använder på Starbucks (one grande non-fat coffee frappuccino with extra coffee, please) tills jag kom till Vancouver och hon frågade om jag ville ha den sockerfri med. Låter ju bra tyckte jag och hon sa att då blir det en light. Hmm, betyder light att den är både non-fat och sockerfri eller måste jag säga både och nu? Starbucks ger mig ångest, jag måste hitta ett annat kaffeställe. Fast jag gillar ju frappuccinos.

Bortförklaringen till att jag surfar på sidor som "poorlydressed.com" är för att det har regnat hela dan, det finns ingenting att se på tv och jag har redan gått ett varv på Stumbleupon. Ganska tråkig dag med andra ord men också ganska skön. Jag tog en mysig "bloggbild" på mitt glas rött, min mörka choklad och min bok men jag tröttnade på att läsa efter en halv sida och satte på tv:n igen och smög till köket och hämtade min mjölkchoklad. Det är ju trots allt lördag. Jag är dock på mitt andra glas vin och väntar på att Freddie ska ringa och säga att de är på väg ut. Jag tror han har glömt bort mig men jag har ändå en intervju (wieee!) tidigt i morrn så att vara hemma är kanske bra.



Såhär ser det ut om jag tittar till vänster, köket. Till vänster om köket ligger mitt rum men det är stökigt och jag orkar inte resa på mig för att ta en bild. Inte mycket att se i alla fall.



Såhär ser det ut rakt fram. Det är Pirates of the Caribbean på tv. Spännande.

Herrå!

mobilblogg

jag testar att mobilblogga, funkar det?

uppdatering - vancouver

Ah, dåligt med uppdatering från Canada-land här! (Jag vet att Canada stavas med K på svenska men jag tycker det ser fult ut. Och jag bestämmer.) Jag har tänkt blogga varje dag men det kommer alltid nåt emellan. Det är något dåligt på tv, jag har en msn/Canada-chatt med Josefin och Josef-in, jag måste måla naglarna, jag kanske hittar ett jobb att söka, eller vanligast av allt - min dator dör av överhettning.

Första kvällen jag var här skrev jag en lista om alla bra saker i Canada och jag tänkte publicera den nu, men den är tydligen borta tack vare min dator. I alla fall så involverade den att jag sett massa snygga killar bara på den korta promenaden fram och tillbaks till affären. Kommer inte riktigt ihåg det andra, det kan inte ha varit lika viktigt.

I alla fall så var resan från NYC hit en pain in the ass. Den involverade ett fyra timmar sent flyg, ingen telefon, ingen dator, ingen bok, övernattning i Phoenix av alla ställen, ett nytt plan nästa dag, ett till byte i Salt Lake City, mer väntan osv. Men men, jag fick en gratis hotellnatt/frukot på Sheraton och jag snodde med mig två handdukar, hehe. Okej, det var inte Sheratons fel att jag missade mitt anslutningsflyg men ändå, jag behövde en handduk.



Såhär ser det ut i Phoenix, världens plattaste ställe mitt ute i ingenstans. Jag skulle inte ens bo där om jag fick betalt. Inte ens Twilight-Bella vill bo där och det säger ju nåt.



Såhär ser det ut i Salt Lake City. Eller ja, inte i stan då, men saltsjön. Jätteröd är den.



Såhär ser det ut i Vancouver, typ.



När jag kom fram fick jag gå genom Immigrations. Det kändes konstigt på nåt vis, att immigrera. Trodde jag var värsta VIP först, det var helt tomt, men tydligen landade jag samtidigt som ett plan från Filippinerna och fick köa i två timmar. Kul.

Så, nu har jag varit här i några dar. Jag bor tillsammans med två jättetrevliga tjejer i ett mysigt hus i ett bra område. Jag har gått massor, sökt jobb och... det är typ allt. Jag gillar Vancouver so far! Mer uppdatering kommer snart, nu ska jag sussa.

RSS 2.0