adventure land

Dåligt med uppdatering här men jag flyttar faktiskt till Canada i morrn (eller idag tom)! Och jag börjar bli nervös, för första gången ska jag flytta någonstans själv, till ett ställe där jag inte känner någon. Eller jag känner Freddy, lite grann, men jag är trött på irländare nu.

Oh, äventyr!

bye bye nyc

Jag ar sa trott pa all irlandsk drama, jag aker till Vancouver sa snart jag kan. Langtar!

det är inte lätt när det är svårt

Det är inte lätt att ha semester ibland.





Det är onsdag idag och vi ska gå på utomhusbio vid Hudson ikväll.

viva españa!

Jag har seriöst spenderat en lördagskväll med att måla mina naglar som Spaniens flagga.



Lägg även märke till att min ansiktsfärg matchar. Jag var i parken igår, det var soligt.


i us and a

  • De lägger inte på skatten förrän man betalar. Varför inte bara skriva den på prislappen? Är det inte lättare än att skriva "$9.50 + tax" på allt?
  • På alla 99 cent stores står det "Everything 99 cents or more". Vad är då poängen?
  • Amerikanarna tror verkligen att USA är det bästa landet i hela världen. Fast de aldrig har varit utan för New York.
  • Det där man ser i amerikanska filmer, hur folk möter sin stora kärlek på tunnelbanan, i parken osv är nästan sant. Folk pratar med en hela tiden men det är bara det att det är mest weirdos. Jobbigast var den tyska 50-åriga gubben i Central Park som ställde frågor som "Om du skulle investera i konst, vad skulle det vara?". Suck.
  • Det är reklam på tv:n var femte minut.
  • Man dricksar på allt. Mycket.

Just nu sitter jag och försöker lista ut om jag kan åka till Kanada några dagar när mitt visum går ut den 15:e augusti för att sedan komma tillbaks en månad. På någon regeringssida står det under FAQ "Re-admission to the United States after short trip to an Adjacent Island, Canada, or Mexico (CBP website)" vilket är precis vad jag vill ha svar på! Men klickar man på länken kommer man till en annan hemsida som inte ger svar på min fråga överhuvudtaget. Jag kommer inte ha råd att åka till Sverige i augusti och får jag ett jobb här känns det lite dumt att dra efter fem veckor. Det bästa vore att få ett jobb i Kanada från mitten av augusti, även om det betyder att jag får hänga där själv i några veckor.

Kan någon reda ut mitt liv? Tack.

vad jag gjort sen sist

Nina och jag skulle åka till stranden idag men självklart är det mulet och regnigt så jag ger en uppdatering på vad jag gjort de senaste veckorna istället. Tyvärr vägrar min kamera att starta så jag har inga bilder (jag känner mig ofullständig, hjälp!).

Eftersom Nina jobbar dag så vill hon alltid hitta på något på kvällen, I like. Förra veckan var vi i High Line Park och kollade på solnedgången över Hudson river, mycket romantiskt. Parken är ett gammalt järnvägsspår i Meatpacking District som har byggts om till en park, som ni kanske listat ut.



Dagen efter gick vi till en bar vid Hudson och tog en öl och tog sen en promenad längs floden downtown. Plötsligt upptäcker vi en utomhusteater på en liten pir så självklart går vi dit. Det var sing-a-long film med Grease, hur kul som helst! Tyvärr hann vi bara med de sista två låtarna.

Igår var vi i Prospect Park i Brooklyn och åkte sen in till stan för att gå på nån restaurang som Nina ville visa mig. Tyvärr var det en timmes väntetid för att komma in men vi hittade en mysig italiensk restaurang istället och åt den godaste förrätten någonsin - grillad bläckfisk. Åh, nu blev jag hungrig.

Förutom att gå på romantiska dejter med Nina så har jag totalt fastnat i Gossip Girl, sökt jobb (har förhoppningsvis ett på g), firat 4th of July med att kolla på fyrverkerierna på TV, sno en flagga från ett hus och gå på den lokala puben med mestadels irländare. Träffade även Otto från Dublin som var och hälsade på sin syster Matilda som bor i Washington. Vi kollade på fotboll, hängde (hör och häpna) med amerikanare, spelade biljard och beer pong och gick på random takfest där vi hann spela charader innan alla somnade.

Jag har också överlevt New Yorks värmerekord på 103 grader (39,4 C) trots att jag stod i kö i solen i två timmar för att få bada i en pool. Det var jag, Leigh, Emma, Natasha och halva Harlem där. Vi hann med ett dopp sen belv det upplopp, polisen kom och alla blev utslängda. Om ni någonsin kommer till NY, gå aldrig till den poolen.

Nu ska jag äta nudlar och ikväll ska vi gå på nya Twilight.

Tack och hej, leverpastej!

(trettio)800 grader

Det här är inte ens kul.



Jag borde söka jobb men jag tror det blir utforskning av poolen i Central Park med Emma, Leigh och Natasha istället. Frågan är bara vad jag ska bada i eftersom kemtvätten lyckats slarva bort min enda bikini...




RSS 2.0