these days

Verkligen tvingade mig själv upp ur sängen i morse klockan sju, hade inte alls lust att gå upp så tidigt. Men gjorde det i alla fall, drog på mig träningskläderna och tände alla lampor i badrummet för att vakna. Precis när jag började piggna till kom Josefin upp och frågade om jag hade kollat ut - det stormade och spöregnade och blev nästan lite besviken över att jag inte fick springa. Fick dock springa till jobbet sen eftersom bussen var sen och jag fick vänta ute i regnet i 20 minuter. Jag har fortfarande inte fått tillbaks känseln i mina tår.


Jag har bestämt mig för att bli redhead. Eller jag tror det i alla fall, det är alldeles för dyrt att vara blondin. Funderar på nåt sånt här, vad tror ni?



Nu har jag ju inte sådär snyggt hår och jag är inte precis nån fotomodell heller men jag kanske kan bli med den hårfärgen?


Jag är i ett konstigt tillstånd nu ikväll. Har massor med energi men inte tillräckligt för att riktigt göra nåt. Har redan städat rummet, sorterat hela garderoben (vilket iofs ingick i städningen eftersom alla kläder jag äger låg på golvet), lagat mat, diskat, städat köket, sopat golven, tvättat spegeln, tvättat handfatet och städat ur alla mina väskor. Hm, kanske ska fixa matlåda och lägga fram kläder tills imorrn med så att man har det gjort. Älskar att ha saker klara på morgonen men är alltid för lat på kvällen.


Äh, passar på att ladda upp lite fler bilder nu när jag ändå är på g.



Jag och Josefin gjorde minipumpor förra veckan. De är inte lika snygga nu, de är rätt skrumpna...




Jorre och Josef på Blarney Stone (yes, Irländsk bar!) förra helgen.



På en annan bar där de har jätte-jenga. Jag och Jorre hittade några random människor som vi utmanade och vi vann, yay!



Lite slitna på väg upp på Grouse Mountain.



Lite slitna uppe på Grouse Mountain.



Lite slitna i väntan på bussen nedanför Grouse Mountain. Man fick förresten inte gå ner, det var olagligt. Så vi fick snällt betala 10 dollar var för att ta linbanan ner.


Nu ska Jorre och jag ut på en prommis och spana på snygga killarna som bor två gator bort. Jag har bara sett en av dem och han var inte så snygg men Jorre påstår att det i alla fall finns en. Vi tror att det bor fyra killar där för det står fyra skateboards utanför. Kan ju vara tjejer med men näe... Josef tycker vi är stalkers men det gör inget.

Tjingeling!

snabbis

Jag skulle skriva men jag fastnade på fejsboken som vanligt och nu har jag bråttom till jobbet.

Herrå!

and i wanna have fun, fun, fun

Den här veckan har vi varit på hajk, känns dock som om det var evigheter sen. Vi gjorde Grouse Grind, cirka 3000 trappsteg rakt upp. Bray's Head, släng dig i väggen! Tanten vi pratade med sa att hon gjorde den på 1 timme och 10 minuter, rekordet är 23 minuter, vi gjorde den på 1 timme och 45 minuter vilket är rätt normalt för nybörjare. Jag använder Josefins dator nu så har inga bilder men så här ser det ut:



De där fjärdedelsskyltarna kom inte tillräckligt ofta tyckte jag, usch vad jobbigt det var! Det var soligt men rätt disig så vi hade inte så bra utsikt men så här kan det se ut:



Efter hajken var det Matt Costa konsert, mycket bra! Trots stress hem och till stan var det lätt värt att vara tre timmar tidig för att få sittplatser, lite lagom trötta efter vandringen.


Har nog inte hänt så mycket mer än det. Jo, Josefin har fått jobb på affären brevid mig, go Jorre! Men nu är det slut på nyheter.

Tjing!


the day before friday

Vi tänkte gå på hajk idag men det regnade såklart. Istället tog vi bussen ner på stan och gick till Stanley Park. Där blev Josef jagad av fyra tvättbjörnar och jag förlängde säkert mitt liv med flera år så mycket som jag skrattade. Tvättbjörnar gillar nog inte Josef, han blev tydligen jagad av en härom kvällen när han var ute och sprang med. Tyvärr hade jag glömt minneskortet till kameran, så inga tvättbjörnsbilder.

Gick hem från parken, blev en promenad på totalt fyra timmar, dock ingen morgonjogg. Måste skaffa mig nya träningskläder, Jorre ser alldeles för flashig ut brevid mig i sina springkläder och iPodhållare. Jag har träningsbyxor som är (var) mammas (sorry, de kom med i väskan av misstag! Och egentligen inget fel på dem...), en luffig mjukiströja och iPoden i handen. Jag vill också ha flashkläder, så mycket roligare att träna då.




Det här är fegis-Josef när han jagar spindel.



Det här är spindeln som inte ser så stor ut men det var den!


I morrn är det fredag, löning och tacos, yay!

winwin situation

Idag har jag:


Gått på hurtpromenad med Jorre. Win.

Lekt med min nya iPod Touch som jag fick av min boss för att han tycker att jag är så bra, go me! Tänkte sälja den först men jag är alldeles för kär. I iPoden alltså. Win.

Köpt kaffe till Jorre och Josef medan de köade för att få sitt SIN nummer. Win, Josef betalade.

Köpt (Jorre köpte) plåt till ugnen för den vi har är äcklig. Fail, den var för stor.

Gått promenad med ovanstående till downtown för att direkt ta bussen hem eftersom vi var hungriga och inte hade nåt att göra där i alla fall. Win, motion är bra.

Letat billig stavmixer så att jag kan göra min egen hummus. Fail, jag får vänta på lönen.

Lagat middag, perogies och veggiekorv. Win, matlådor!


Nu funderar jag på om jag ska gå och lägga mig eller kolla klart på Extreme Home Makeover. Mycket svårt beslut...




Förresten så drömde jag mardrömmar om den där spindeln. Vaknade mitt i natten och flög upp ur sängen för att jag trodde det var spindlar överallt. Det var det inte.

hej hej mardrömmar

Josef och Josefin är här nu, trevligt med sällskap i huset. Speciellt när Josef säger "Moa, titta inte dit nu, då kommer du få en hjärtinfarkt" vilket bara det gav mig en halv. Eftersom vi båda (alla tre men Jorre sov) har spindelfobi kunde jag höra på darret i hans röst och det plöstliga rycket från soffan att det handlade om en spindel. Fick panik och säkert den andra delen av hjärtinfarkten när jag såg den och flög upp ur soffan.

Fy fan vilken stor spindel. Den var till och med större än den som bodde under min säng i Luthagen. Jag har lite bilder på Josef som står i en soffa med en kastrull i högsta hugg men de får ni i morrn. Efter ett misslyckat mordförsök på spindeln försvann den in i en garderob och vi fick panik över att aldrig kunna gå in i vardagsrummet igen. Men precis när jag vågat sätta mig i soffan igen dök den upp och jag kan svära på att den stirrade på mig.

Long story short, vi hoppade runt lite mer och skrek/panikskrattade tills Josef lyckades jaga in den i ett hörn och jag mosade den med vår stekpanna. Tänk att man ska behöva göra allt själv.

Hade tänkt att gå och lägga mig men min puls är nog fortfarande uppe runt 200. Usch för att bo i källare säger jag bara.



friends

Varför kan inte alla vara på samma ställe samtidigt?

bättre sent än aldrig

Om 24 timmar står jag på flygplatsen och väntar på Jorre och Fesoj, yay!!

Men just nu sitter jag i soffan och kollar på Family Guy och fryser, det finns inget element i "vardagsrummet" (två soffor i ett hörn). Jag vet att det var några dagar sen jag lovade bilder men bättre sent än aldrig, here we go.



I Vancouver köar man till bussen, det ni! Och jag som trodde svenskarna var det köande folket. Det här är kön till B-linebussen, även kallad freeline eftersom man kan hoppa på där bak gratis. Egentligen får man bara göra det om man har biljett men det är ingen som kollar i alla fall. En morgon öppnade inte busschaffisen dörrarna längst bak så jag sprang till mittendörren där jag nästan blev klämd. Tänkte att det var en vresig chaffis, alla vet ju att den kallas freeline av en anledning. Efter ett tag upptäckte jag dock att jag var på fel buss, en som inte alls var gratis! Kände mig lite dum men han sa inget så sparade $2.50 den dan, tack för det.




Såhär ser det ut där jag jobbar, på Zelen Shoes. Inte så mycket mer att säga om det, jag letar nytt jobb nu.




Katies möhippa med burlesque-tema, det var skoj!




Katie och Robs bröllop. Katie satte ringen på fel hand, haha. Men det gilldes ändå.




Tjejerna jag bodde med (utom Nicola i svart klänning) innan jag flyttade till nya huset.


Nu får det va nog! Ska gå och lägga mig så att det blir imorgon snart.


monday monday

Utnyttjar än en gång Apple Store och deras gratis internet. Ge mig en Mac! Min dator börjar verkligen gå mig på nerverna, dör så fort jag har fler än två program öppna samtidigt och batteriet vägrar ladda. Men men, nu ska vi vara positiva här. Bara två dagar kvar tills Josef och Josefin är i stan, yay! Tyckte det skulle bli skönt att bo själv i nya lägenheten ett tag men det är mest ensamt, jag är så sällskapssjuk. Det bor dock en spindel i mitt rum som jag pratar lite med varje dag. Så länge han sitter där han sitter är det lugnt men jag tror han ska få dö när jag får en man i huset. Ja Josef, jag syftade på dig. Det bor också en sjukt stor (död som tur är) spindel i badrummet som de tidigare hyresgästerna inte städade bort, den har jag också sparat till Josef.

Har en riktigt bra måndag idag. Eller den var bättre innan Rochelle ringde in sjuk, därför jag hänger i Apple Store eftersom jag har två timmars rast nu så att jag kan stänga i kväll. Men det gör inte så mycket, får extra timmar då.

Nu ska jag gå och leta lunch. Ciao!

RSS 2.0