bad day

Har en ganska dålig dag idag. En sån dag som jag tänker "får jag jobb i Sverige så drar jag". Fast jag har sagt att jag ska försöka. Men jag orkar inte riktigt. Jag har tråkigt. Känns som om jag har sett det mesta, vilket inte alls är sant, men det är tråkigt att se saker själv. Och jag försöker faktiskt lite, har lagt ut trådar på massa svenska forum men det är ingen som vill leka med mig :(. Jag saknar riktig mat, har inte ätit något hemlagat sen jag kom hit. Jag saknar ljusa kvällar, här är det mörkt klockan åtta.

Äh, jag borde sluta gnälla och ta tag i mig själv, kanske springa lite.

Men det är ju så varmt ute. Suck.

varför syns inte min profilbild?

Va va va? När jag äntligen orkar fixa lite så försvinner min profilbild. Det är precis samma inställningar som på andra bloggen, jag blir så trött.


Uttråkad är jag också.


(Annica, Gustav, KP - blogga!)

lite plan, lite text, lite bild

Ny plan! Kan inte fatta att jag inte ens tänkte på det här innan men jag tror det har att göra med att för mig känns det som mitten av sommaren, inte maj. I alla fall så har jag (nästan) bestämt mig för att stanna här i två månader. Om Emily fixar ett jobb till mig dvs. Om jag supertrivs så har jag en flygbiljett till Vancouver den 17:e augusti. Om inte så har jag förhoppningsvis tjänat lite pengar och kan åka till Sverige och semestra i augusti för att sen åka till Vancouver. Ganska bra plan va?

Idag har jag varit downtown. Gick över halva Brooklyn Bridge som har ganska bra utsikt över södra Manhattan och promenerade sen genom Tribeca, Soho, Noho, Greenwich Village och Chelsea upp till Bryant Park. Ah, skulle verkligen vilja bo i Tribeca/Soho! Supermysigt med mindre hus och gator och massa små barer och restauranger.

På tal om restauranger så blev jag ju totallurad av Emily igår. Chef kom och hämtade oss och jag började ana ugglor i mossen när han satte på GPSen. Vi åkte till en skandinavisk restaurang som hette Smörgås och låg i Financial District. Jag fick äta köttbullar med lingonsylt, mums! Hela gatan var avstängd och fylld med uteplatser för alla barer som låg där. Vi satt ute och det var nog verkligen 35 grader igår för det var 30 kl 23 på kvällen och det var nästan jobbigt att sitta ute och äta middag.


När jag var i Central Park häromdan såg jag en hök som åt upp en duva. Ganska coolt.


The Playa. Det här har ni inte i Sverige va? Va va va?


Brooklyn Bridge mot Brooklyn.


Snart kommer Emski hem, då ska vi kolla på de sista avsnitten av Grey's Anatomy, yay! I morrn ska vi förmodligen gå på STAC 2 som verkar suga btw, men man måste ju se den! Och så är det Fleet Week i NY vilket innebär att det går runt en massa sailors och marines i stan, inte helt fel att kolla på dem heller...

sol, vind och vatten

Okej, först planerna. Får jag jobb i Uppsala kommer jag nog åka hem om någon vecka. Jag har jättekul här och jag älskar New York men för att det ska vara riktigt NYC så ska man nog bo och jobba på Manhattan. Kom ihåg att Sex and the City inte är på riktigt.

Men, som sagt så är NY underbart, även om jag fortfarande inte har upptäckt så mycket. Jag älskar Central Park, skulle lätt kunna spendera hela sommaren där! Var där igår och gick runt i säkert en timme för att hitta den perfrekta platsen för att äta min lunch. Det måste vara perfekt lutning, lagom mycket sol och inte för mycket folk. Jag hittade den inte men jag ger inte upp!

Emily jobbar dag idag så jag har varit på stranden med Chef och Freddie. Chef sa att det är 35 grader idag men jag vet inte riktigt om det är så varmt för jag har i alla fall överlevt. Havet var dock svinkallt men man vande sig efter ett tag.

Häromdan regnade det lite så jag tog på mig långa leggings en tshirt och jeansskjorta men kom inte längre än till tunnelbanan innan jag höll på att dö av värmeslag. Gick in på H&M när jag kom fram för att köpa ett linne och ser en kille som ligger och sover längs en vägg under en klädställning. Han såg väldigt proper ut med kostymbyxor, skjorta och slips så jag vet inte om det bara var en bakis anställd, en pojkvän som tröttnat på att vara shoppingsällskap eller en snyggt klädd uteliggare men det såg väldigt roligt ut i alla fall. Hade det varit mindre folk där hade jag tagit en bild. Det kanske är vanligt här? Verkade inte vara någon annan som tog notis om honom i alla fall.

Emily frågade mig vad vi skulle göra ikväll så jag föreslog att vi kanske kunde åka in till stan och äta middag i Little Italy. Hon tyckte det verkade som en jättebra idé att ha en "non-irish-night" men vi bestämde inget. Det dök upp lite andra idéer och så messade jag Emily och frågade vad vi skulle göra nyss så skrev hon att vi skulle till en cool irländsk bar och äta middag. I Queens. Hallå? Aja, det blir säkert skoj i alla fall.

Skulle lägga upp lite bilder men jag tror jag glömt min kamera i Chefs bil :(

Tjing!

don't let the spike hair fool you, like i'm not a bitch

Ni får ta och kommentera lite så att jag inte känner mig så ensam! Funderar fortfarande på vad jag ska göra. Jag har det bra här men jag gillar Uppsala bättre. I alla fall för en sommar.

När vi var ute i torsdags stod det en äkta guido brevid mig i baren! Nästan som att se en kändis. Tyvärr gick han innan jag hann smygfota, men han såg precis ut som Pauly D:



Nu ska jag kolla på lite Grey's Anatomy, eller kanske Jersey Shore, hehe, innan jag går upp och hälsar på Emily på the Gaslight. Hon är ledig i morrn så vi hade tänkt åka upp till Top of the Rock och sen gå till Little Italy och äta middag men det ska tydligen regna, så vi får se vad som händer. På onsdag ska vi på basebollmatch, det ska bli sköj!

sverigesommar

Jag funderade lite på mina alternativ igår (när Emily slitit upp mig ur sängen 12 på natten för att gå på ännu en irländsk pub). Antingen så gör jag verkligen ett försök här, försöker skaffa jobb, vänner och stannar över sommaren. Eller så bestämmer jag mig helt enkelt för att ha några veckors semester, kanske får roligare och åker hem till Sverige för resten av sommaren. Jag saknar verkligen en svensk sommar och alla mina vänner. Alltså tro inte att jag mår dåligt här, så synd är det inte om mig, jag vet bara inte om det är min grej att hänga med irländare i Queens en sommar. Jag vill ha svenska grillfester, jordgubbar och glass vid ån!

Är det nån som har jobb till mig i Sverige? I såna fall kommer jag. Kanske. (Jag vill ha en flygbiljett med.)

me and the city

Jag hade hemlängtan idag, det har inte hänt på säkert 15 år. Jag hade glömt bort att Emily och jag är så olika, jag kan bli väldigt tyst i hennes sällskap och det är väl inte jag? Är jag tyst? Det är så svårt att bli kompis med kompisars kompisar! Jag måste försöka skaffa egna, men hur gör man?

Aja, min hemlängtan varade i kanske 10 minuter, sen mådde jag bra igen. Tog en promenad hem från Emilys jobb, det är varmt och soligt ute idag. Köpte lite frukt från grönsaksaffären som har öppet 24/7 (vem köper frukt mitt i natten??) och gick hem och packade upp lite medan jag slökollade på Jersey Shore, haha.

I går var vi på Times Square, inte så imponerad måste jag säga. Jag vet inte om det är för att det var så mycket turister, för att man har sett det på film/bild fem miljoner gånger eller för att bara inte var så imponerande. Men ändå rätt coolt, till och med subway-skyltarna var bling bling. Vi turistade lite och sen gick vi på bio och såg Robin Hood. I morrn ska vi till Central Park och på kvällen jobbar Emily så jag måste hitta på nåt skoj. Leta nya vänner? Det är nån skandinavisk fest på nåt ställe i stan men jag vågar inte gå dit själv...



Emily och jag på Fiddler's där jag inte alls känner för att jobba (om jag nu ens får). Nån som vill sponsra mitt sommarlov i NYC? Inte?



Jag (nähä?) på Times Square.



50th Avenue (tror jag) i Queens, med Empire State Building långt där borta.

queen of queens

Mitt förra inlägg sög, sorry för det, jag var lite stressad.

Hittills är NY nästan som Dublin. Det regnar och jag har bara träffat irländare. Men så har jag ju bara varit här i en dag också, även om det känns som en vecka, minst. Vi skulle ha åkt in till stan (Manhattan) igår men det var pissväder så vi är på väg dit nu istället. Inte toppenväder idag heller men det regnar i alla fall inte. Ganska skönt när det inte är för varmt heller.

Delar rum med Emily i en lägenhet i Queens just nu men ska få flytta in i ett eget rum hos en av hennes kompisar om några veckor. Queens är ganska mysigt, en förort med tegelhus och träd längs gatorna. Pubarna här har öppet till 4 på morgonen och många affärer har öppet 24 timmar om dynget, lite skillnad mot Dublin/Uppsala.

Baren där Emily jobbar och där jag förmodligen ska få några skift är en riktigt "local" där det bara verkar hänga irländska byggnadsarbetare. Var där igår när Emily jobbade och fick genast en full irländare på mig som vägrade släppa taget om mig på hela kvällen och frågade mig om jag ville gifta mig med han, haha. Dock ska jag inte känna mig speciell eftersom han gör så med alla nya tjejer.

Nu ska vi till Manhattan!

framme!

Ny blogg kräver också ny design men det fixar vi en annan dag. Eller kanske ikväll när Emily ska jobba.

Så, jag är i New York. Flygresan gick sjukt fort, tar bara 6 timmar att flyga från London till NYC! Lite stressande när jag skulle byta plan i London dock och jag insåg att jag gett fel terminal till Emily. Försökte ringa men min telefon kunde så klart inte ringa till ett amerikanskt nummer. Fick tillslut tag på Lorraine som kunde ringa Emily och säga vart hon skulle hämta mig. Skulle fixa ett nytt boardingkort i London och killen vid desken sa att jag inte fyllt i mitt ESTA som man behöver för att komma in i USA. Fick lite panik eftersom jag visst gjort det men han fyllde i en ny åt mig och allting löste sig.

Shit vad nervöst det var att gå genom säkerhetskontrollen i USA! Kunde ju inte säga att jag skulle bo hos Emily eftersom hon inte har ett visum så fick ge hennes kompis namn och dra nån historia om hur vi lärde känna varandra när hon var och reste i Europa. Hade dessutom bokat min Vancouver-biljett till den 17:e augusti vilket inte var inom de 90 dagar jag får vara här... Oops. Efter 10 minuter av svettigt förhör så fick jag dock komma in. Phew!

Gick ut och tog några öl när vi kom fram och nu ska vi snart gå ut och äta frukost. Eller nåt sånt, klockan är kvart i två här...

Skriver mer sen, har inte hänt så mycket spännande än. Tjingeling!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0