white winter hymnal

Igår drack jag tre kaffe före lunch. Inte för att det var gott eller för att jag ville ha, bara för att det var så sjukt kallt på jobbet. Och för att McDonalds har gratis kaffe i två veckor. Fyra lager tröjor, två lager leggings, mössa, dubbla strumpor och kängor hjälper tydligen inte (inomhus!) när Vancouver-kylan sätter in. Eftersom alla har sagt att det inte blir vinter här så har jag inte investerat i några varma kläder och tycker lite synd om mig själv som måste frysa i två dar till tills jag får lön. Funderar på att lära mig sticka men det lär ju ha vara vår innan jag skulle bli klar med något som ens kan liknas vid en halsduk.

Ledig idag, borde kanske gå ut men har ingen lust. Ganska skönt att göra ingenting ibland, speciellt när jag är ledig två dar på raken, wiee! Sämst dock att vara ledig just dagarna före lön eftersom jag inte har råd att göra nåt. Jag vill se Harry Potter, NU! Gah!

På tal om nåt annat så färgade jag håret igår. Ville ha typ Florence and the Machine-rött men det blev mer åt det mörkt brunröda hållet. Lite trist men skönt med förändring, plus att jag i alla fall inte ser ut som en morot vilket jag var lite rädd för.

Nej, ska nog ta och söka lite mer Londonjobb nu. Eller kanske kolla på Dexter...

barry

Vi har en stalker på jobbet som vi kallar för Barry. Han är lite utvecklingsstörd och brukar hänga utanför vår affär och stirra på oss men han har aldrig kommit in. En gång hade han med sig en påse popcorn  som han åt medan han kollade på oss vilket fick mig att känna mig som någon slags sevärdhet. När han har stirrat klart brukar han gå och rota lite i nån soptunna och sen kanske han byter affär ett tag. Han är ingen uteliggare, han verkar bara hänga på stan dagarna i ända. Idag stod han och stirrade på oss men vi är vana och han gör ju inget dumt så vi brukar mest ignorera honom. I alla fall så försvann han men kom tillbaks efter ett tag, ställde sig utanför glasdörrarna, höll upp något och log mot oss. I ena handen håller killen en död råtta! Kul! Ashlee tror nu att han har något slags sociopatbeteende och kommer att döda oss alla, haha.


På tal om något helt annat än döda råttor. Lex fick höra för några dagar sen att det skulle snöa i Vancouver i helgen och eftersom hon är från Australien och aldrig sett snö falla så har hon varit helt exalterad de senaste dagarna och inte kunnat prata om nåt annat. Så för en halvtimme sen ringde hon mig och gjorde mig halvt döv genom att skrika i telefonen "Oh my God it's SNOWING outside, it's SNOWING!!!". Jag blev lika exalterad och öpnnade dörren och började skrika som om jag också såg snö för första gången. Skulle vara mysigt om det ligger kvar men det kommer antagligen att regna bort till morgonen.


I morrn är jag ledig, då ska jag och Jorre baka tårta till Lex som fyller år.

Tjillevippen!

problem

Ligger i sängen och funderar på om jag ska gå ut och springa eller om jag ska ta en promenad istället. Snart har jag spenderat så mycket tid att tänka på det att det kommer vara för sent för båda.

Nej, nåt måste jag ta mig till, upp och hoppa nu Moa!

emos

Kye spelade dålig emorock på jobbet idag och jag klagade till Ashlee "I hate this kind of music, it just reminds me of Swedish emos". Ashlee: "What, you have emos in Sweden? I thought you were too cute for that." Haha, skulle ju vara trevligt om det var sant.

jorre <3

Josefin Nilsson är världens sötaste. Idag kom hon in på jobbet med en fin ugglering som jag velat ha jättelänge men aldrig köpt. Och nyss satt jag i soffan och klagade på att jag inte orkade följa med ut och sa att hon måste fixa i ordning mig för att jag var för trött. Så kommer hon fram med en öl och en Twix "så, nu har jag fixat dig". Ahw, nu blev jag pepp igen.



Världens bästa Jorre!

skridskor och kladdis

Åh vad kul det var att åka skridskor! Pinsamt värre bara att man är svensk och sämre än australienare på att åka, det första jag gjorde när jag kom ut på isen var att ramla. Men det gick bättre efter ett tag, jag lyckades hålla mig upprätt och jag var nog inte lika dålig som Doof i alla fall, haha. Stackarn ramlade raklång säkert tio gånger vilket nog inte är så skönt om man är typ två meter lång. Vågade inte ta med mig kameran ut på isen så ska sno några av Josef sen så ni får se mina skills.

Ledig idag med vilket behövs eftersom vi tyckte att vi var värda några drinkar efter all skridskoåkning. Så idag har jag inte gjort mycket utom att baka kladdkaka med Josefin som vi snart ska få smaka. Kladdkakan alltså.



På väg till affären hittade vi gratis saker utanför en butik så vi tog med oss en present hem till Josef. Vad glad han ska bli när han kommer hem!



Bunke och visp, vad är det? Här tar man vad man har!


halloween hallovan

Shit vad jag fynda idag, halva reapriset på Urban Outfitters är det bästa påhittet ever! Fick en t-shirt, en skjorta, en "tröjjacka" och ett par byxor 45 dollar. Vanligtvis får man ju inte ens en t-shirt för det där. Så rea på Urban, sushi och tandkräm är det enda som är billigt i Van men det är ju bättre än inget.


Halloween-helgen var awesome! Tänkte inte alls köra på så satsig outfit först och köpte ett par benvärmare för att vara 80-tal men så var vi tvugna att klä ut oss på jobbet för att affären brevid (med samma ägare) sålde halloweenkläder och de ville att vi skulle göra reklam. Så när Josefin såg mig i min Snövitklänning tyckte hon att jag skulle köpa nåt ändå. Så såg jag Gretchen-dräkten och kom på att jag har en jätteöl hemma som jag fick av Josefin (varför är en helt annan historia) och så vart jag tvungen att köpa den. Eller egentligen har jag inte ens betalat för den än, hoppas de glömmer bort, hehe.

Så på lördagen gick vi ut på en liten pubcrawl, imponerad över att vi ens lyckades komma in någonstans så mycket folk det var ute. Jobbade söndag och var inte så sugen på att göra nåt men blev lite pepp när jag fick på mig min dräkt i alla fall och så tog vi oss ner på stan till en fest som min jobbarkompis Lex var på. Galen fest! De hade DJ så hade redan fått klagomål på ljudnivån innan vi kom så efter kanske en halvtimme fick vi höra att festen skulle flyttas till parkeringen. Eh, parkeringen? Det var svinkallt och regnade ute. Men det var lugnt, de tog ner högtalare, mixerbord och hela faderullan till parkeringsgaraget och så fortsatte festen där, hur bästigt som helst!



Josef, Dennis, Jorre, jag, Ant och Lex på garagefest.


I morrn är jag ledig och då ska vi kanske åka skridskor, yay! Jag som alltid hatat skridskor ser faktiskt fram emot det, kan bli sköj!

Tjingeling!

RSS 2.0